Food

Resipi Char Keuy Teow Ini Hanya Perlukan 10 Minit Masa Memasak Saja

Apa yang lebih menyenangkan kalau bukan dapat masak dengan waktu yang singkat saja? Selain, makan ya. Makan sudah tentu senang, tapi proses nak sediakan makanan tu kadang-kadang boleh ambil masa yang sangat lama. Untuk meminat Char Keuy Teow, kami telah jumpa satu resipi yang hanya perlukan 10 minit saja untuk sediakan makanan kegemaran anda ini. Jom kita lihat resipi Char Keuy Teow 10 minit dari Puan Ameera (Facebook) ini.

Resipi 10 Minit Char Keuy Teow:

Bahan-Bahan

Cara Memasak:

1. Panaskan minyak di dalam kuali atas api sederhana.

Gambar: Ameera (Facebook)

2. Masukkan bawang merah, bawang putih dan cili giling, tumis hingga naik bau.

Char Keuy Teow 10 Minit
Gambar: Ameera (Facebook)

3. Masukkan telur dan goreng sehingga separuh masak.

Char Keuy Teow 10 Minit
Gambar: Ameera (Facebook)

4. Masukkan udang dan ayam.

Gambar: Ameera (Facebook)
Char Keuy Teow 10 Minit
Gambar: Ameera (Facebook)

5. Kemudian, masukkan kicap manis, kicap masin dan sos tiram. Gaul sehingga sebati dan masukkan kuey teow.

Char Keuy Teow 10 Minit
Gambar: Ameera (Facebook)

6. Tambahkan kucai dan taugeh. Jangan biarkan atas api terlalu lama untuk elak sayur-sayuran layu. Gaul rata dan sedia untuk dihidang.

Selamat Mencuba!

Sekejap saja kan nak siapkan Char Keuy Teow ini? Cepat pun cepat, sedap pun sedap. Siapa yang suka makan keuy teow untuk makan petang senanglah lepas ini. Bahan-bahan yang digunakan juga semestinya ada dalam peti ais, dan kami ada sediakan pautan untuk mudahkan anda dapatkan bahan yang tak cukup. Jadi, jangan lupa cuba resipi ini dan tunjukan gambar masakan anda di bahagian komen di bawah untuk kami lihat. Selamat mencuba, foodies!

Sumber: Ameera (Facebook)

Artikel Berkaitan:

Shopee Promosi Baru: https://shp.ee/mwksseq
Lazada Harga Rendah Setiap Hari: https://c.lazada.com.my/t/c.Y5ZB6V

Tonton Episod Baru Foodie Canteen Setiap Jumaat Pada 7 Malam

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close